7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (2024)

Het internet heeft een revolutie teweeggebracht in het bedrijfsmodel van het kopen en verkopen van dingen. Met online platforms kunt u nu eenvoudig alles kopen of verkopen wat u maar wilt. Een van de oudste en meest populaire sites om dat te doen is Craigslist. Het werd in 1995 gelanceerd als een e-maildistributielijst en nu is het een van de grootste advertentiesites op internet.

Hoewel Craigslist altijd een veilige en beste optie is om spullen lokaal te kopen of verkopen, zijn er veel andere platforms waarop je precies hetzelfde kunt doen. Als u een gewone smartphone bent en geen traditionele website voor kopen en verkopen wilt gebruiken, maar even geduld wilt hebben, hebben we ook debeste Craigslist-appsvoor Android en iOS.

Lees ook-Beste Craigslist-postsoftware Windows

Lijst met beste vergelijkbare sites zoals Craigslist in 2022

In deze gids vindt u de lijst met de beste advertentiesites zoals Craigslist. Deze sites zijn ook belangrijke online marktplaatsen waar u verschillende dingen kunt kopen of verkopen. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn de beste advertentiesites zoals Craigslist:

1. Facebook-marktplaats

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (1)Facebook Marketplace is waarschijnlijk het beste alternatief voor Craigslist en daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst kun je vrijwel elk product dat je wilt verkopen op Facebook Marketplace. Bovendien kunt u het product lokaal kopen of verkopen, of laten verzenden.

Maar dat is niet alles; Facebook Marketplace is bovendien zeer eenvoudig te gebruiken omdat het geïntegreerd is met de Facebook-app. Dus voor iedereen die net begint aan het online kopen of verkopen van spullen.

Bezoek website

2. Etsy

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (2)Etsy, gelanceerd in 2005, heeft een stabiel platform geboden aan veel kunstenaars, hobbyisten en ambachtslieden. Het e-commerceplatform is geweldig voor het kopen of verkopen van geweldige handgemaakte artikelen.

Niet alleen dat, je kunt op Etsy ook veel vintage items vinden die gebruikt kunnen worden voor woondecoratie of andere spullen. Bovendien kun je op dit platform gemakkelijk handgemaakte goederen kopen en verkopen, waaronder speelgoed, kleding, woonaccessoires, enz. Over het algemeen is de site geweldig als je op zoek bent naar iets unieks.

Bezoek website

3. Laat los

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (3)Zoals de naam vrijwel verraadt, is LetGo een andere advertentiesite zoals Craigslist. Hier kunnen gebruikers vrijwel alles kopen of verkopen wat ze willen. De meeste gebruikers verkopen kleding, oude meubels, apparaten en verzamelobjecten die ze niet meer gebruiken.

Voor een extra voordeel voor de gebruikers heeft dit platform ook een mobiele app die het winkelen nog eenvoudiger maakt. U moet een foto maken en deze aan de aanbieding toevoegen. Het platform biedt ook chatopties zodat kopers en verkopers gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren.

Bezoek website

4. eBay-advertenties

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (4)eBay Classifieds is ook een zeer oude en gevestigde advertentiesite zoals Craigslist. Het werd in 2005 in Canada gelanceerd onder een andere naam, namelijk Kijiji, en in 2010 werd het omgedoopt tot eBay Classifieds. Gebruikers kunnen nog steeds Rubrieksadvertenties maken, doorzoekbare aanbiedingen vanaf de startpagina van eBay.

De site is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft veel goede functies die Craigslist niet heeft. De sorteerfunctie op deze site is bijvoorbeeld veel beter dan Craigslist. Als je op zoek bent naar een Craigslist-alternatief, kijk dan eens naar deze.

Bezoek website

5. Poshmark

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (5)Met als doel een duurzame manier te creëren om de garderobe van mensen te vernieuwen, is Poshmark een uitstekende site als je op zoek bent naar modeartikelen. Bovendien kunt u op deze site goederen voor huisdieren, kinderen, mannen en vrouwen kopen of verkopen. Bovendien heeft de site ook woondecoratieartikelen.

Dat is niet alles! De site bevat items van grote merknamen als Nike, Chanel, Calvin Klein, enz. Gebruikers kunnen op deze site meer dan 200 miljoen producten vinden. De site is vrij eenvoudig te gebruiken en heeft een aantal geweldige producten, dus het is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Bezoek website

6. Oedel

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (6)Bedenk wat u maar wilt verkopen, van huisdieren tot onroerend goed, Oodle doet het allemaal voor u. Je kunt meubels, voertuigen, onroerend goed etc. verkopen. Daarnaast is er ook nog een banengedeelte en een apart gedeelte voor professionele dienstverlening.

Een van de belangrijkste problemen die zich voordoen bij het online kopen of verkopen van producten is het verifiëren van de identiteit van de andere persoon. Nou, dat is gemakkelijk voor Oodle omdat je Facebook-profiel aan het platform is gekoppeld. Dit elimineert het risico op fraude en maakt het gemakkelijk om online te kopen en verkopen.

Bezoek website

7. Carnava

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (7)Als we u vertellen dat u online een gebruikte auto moet kopen, kan dit voor sommige mensen een beetje overweldigend zijn. Carnava is echter precies het platform om dit te doen, omdat het een betrouwbaar platform is. Daarnaast biedt het platform u 360 graden zicht op de auto en vindt u op dit platform alle ongevalvrije voertuigen.

Zodra u een besluit heeft genomen en uiteindelijk besluit een voertuig voor uzelf te kopen, wordt het bij u thuis afgeleverd. Met een testperiode van 7 dagen en een garantie van 100 dagen is het platform goed om online auto's te kopen. Dus als u een gebruikte auto wilt kopen en veel opties wilt verkennen, dan is dit de juiste keuze.

Bezoek website

7 beste sites zoals Craigslist in 2022 – gratis advertentiesites (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6703

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.